سفارش تبلیغ
صبا ویژن
در پرستش بی دانش، و دانش بی اندیشه و (قرآن) خواندن بی تدبّر، خیری نیست . [امام علی علیه السلام]
آموزشی - مذهبی
درباره



آموزشی - مذهبی


حمید امامی راد
سلام به اهل دلی که بی ریا و با صفاست.قلب پر از محبتش همیشه به یاد خداست.دور از وجودتان هر چه درد و بلاست. مطالب وبلاگ ترکیبی از مسائل مذهبی و آموزشی (اکثرا آموزش ابتدایی) می باشد. امید است مورد توجه قرار گیرد. ملتمس دعای خیر دوستان هسنم.
لینک‌های روزانه

فعالیت گروهی در مدرسه

مدرسه

سازمان ها برحسب طبیعت خود محافظه کارند. زیرا آن ها تمایل دارند کارها را بدان گونه که سال ها انجام می دادند امروزه نیز به همان گونه انجام دهند. نظام آموزش و پرورش ما نیز از این قالب جدا نیست. اولیای آموزش و پرورش ما که به افکار باز و دیدگاه های خلاق اهمیت می دهند، خودشان در برابر پدیده تغییر عکس العمل مطلوبی نشان نمی دهند.

 

شاید گاهی با فراخوان مقاله و یا ارائه الگوهای تدریس سعی می کنند به پدیده تغییر با دید متفکرانه بنگرند ولی متأسفانه حمایت و پیگیری لازم توسط آنان صورت نمی گیرد و همین موجب شده که در مدارس همان روش های 50 سال گذشته به اجرا درآید. در سال تحصیلی جدید در یکی مراکز استعدادهای درخشان مقطع راهنمایی سال اول، گام هایی هر چند کوتاه در جهت بهبود فعالیت هایی کلاسی برداشته شده است اعم کارهایی که در این مرکز در حال انجام گرفتن است به شرح ذیل می باشد:

 

1- تدریس با استفاده از یادگیری مشارکتی:

 

از بین روش های چهارگانه یادگیری مشارکتی دو نوع آن که در درس ریاضی کاربرد فراوان دارد به مورد اجرا گذاشته شده است.

که عبارتند از:

الف) یادگیری انفرادی با یاری گرفتن از تیم.

ب) گروه های پیشرفت تیمی دانش آموزان.

 

به طور خلاصه می توان در مورد «الف» گفت که در این قسمت دبیر مربوطه به سرگروه ها روی موضوع های جدید آموزش می دهد و سرگروه ها پس از آن به اعضای گروه آموزش می دهند و در پایان دبیر از گروه ها آزمون می گیرد و سرگروه ها آن را تصحیح می کنند.

 

مدرسه

در مورد قسمت «ب» باید به فعالیت درون گروهی مربوط به حل کار در کلاس ها، فعالیت ها و تمرین ها پرداخت و سپس دبیر مربوطه 2 یا 3 سوال مطرح می کند که توسط دبیر و یا خود سرگروه ها تصحیح می گردد. در ضمن در جهت فعالیت های گروهی هر هفته یک تا دو بار سرگروه ها در زنگ های تفریح به مدت 5 دقیقه از گروه خود آزمون می گیرد و در پایان هر ماه به دبیرخانه مربوطه گزارش می دهد.

 

البته آزمون هایی که سرگروه ها می گیرند بیشتر از اشکالاتی است که گروه ها از آزمون های قبلی داشتند. شرح مفصل این نوع یادگیری را در یکی از شماره های بعدی عنوان خواهم کرد.

 

2- ارائه پیمان نامه دانش آموزان و دبیر:


در این پیمان نامه انتظاراتی که دبیر از دانش آموزان و دانش آموزان از دبیر دارند عنوان شده که بعد از امضاء شدن رعایت پیمان نامه و عمل به آن که اصولا در اول سال تحصیلی ارائه می شود الزامی می باشد و نظارت بر آن توسط کمیته انضباطی صورت می گیرد.

 

3- ساخت وبلاگ ریاضی مربوط به هر کلاس:

در این کار تمام کلاس شرکت دارند و مطالب خواندنی و جذاب از جمله آزمون های کلاسی، بازی، تست و ارائه نرم افزارهای آموزشی در آن گنجانده شده است.

 

4- ساخت وسایل کمک آموزشی درس ریاضی:

این کار به منظور پرورش خلاقیت دانش آموزان صورت گرفته شده و دانش آموزان با راهنمایی دبیر مربوطه به صورت گروهی یا انفرادی به ساخت وسایلی مانند: ارتفاع سنج، خط کش و نمودار مقسوم علیه یک عدد به صورت الکترونیکی، حجم سازی، سی دی های آموزشی و... مبادرت می ورزند.

 

مدرسه
5- نمایش تئاتر:

دانش آموزان در این بخش متناسب با موضوعات درسی به نمایش تئاتر مبادرت می ورزند تا در این راستا مفاهیم درسی را بهتر یاد بگیرند.

 

6- انتشار فصل نامه ریاضی:

در این بخش هر کلاس در پایان هر فصل سال یک فصل نامه ریاضی که شامل مسائل ریاضی، کاریکاتور، جدول های ریاضی، سرگرمی ها، مصاحبه و... می باشد را منتشر می کنند.

 

7- ایجاد کمیته های انضباطی:

کمیته هایی 3 نفره از دانش آموزان که با رأی دانش آموزان و نظارت معلم انتخاب می شوند. این کمیته وظیفه نظارت بر کلاس درس، اخذ تصمیم در مورد دانش آموزان ضعیف و کم کار و ارائه تکلیف (در حداکثر یک برگ)، احضار والدین با هماهنگی مدرسه و... را دارد. در پایان باید عنوان کرد که تمام کارهای بالا گامی می باشد در جهت بالندگی و مسئولیت پذیری دانش آموزان، شادابی کلاس و پرورش استعدادهای آن ها. لذا بخشی از کارهای بالا به عنوان یک نمره ویژه در نظر گرفته می شود. امید است خداوند دانش آموزان کلاس اول این مرکز را که اکثرا با وضو به کلاس وارد می شوند مورد عنایت قرار دهد.

اخذ: تبیان


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 94/4/31:: 9:16 صبح     |     () نظر