وزارت امور زیربنایی آری یا نه ؟
آیا وزارت راه و مسکن در هم ادغام می شوند؟!
پیش از یکم خرداد ماه که نامه رییسجمهور برای معرفی نیکزاد (وزیر مسکن فعلی) به عنوان وزیر پیشنهادی امور زیربنایی(حاصل از ادغام وزارتخانه های راه و مسکن) در مجلس اعلام وصول شد، شاید خیلی ها فکر می کردند التهابات در باره بحث داغ ادغام وزارتخانه ها با اعلام نظر تفسیری شورای نگهبان مبنی بر لزوم تصویب ادغام ها در مجلس قبل از رای اعتماد به وزیر وزارتخانه های جدید به پایان رسیده و دولت و مجلس راهبرد مشترکی در این رابطه پیدا کرده اند اما اینگونه نشد.
کلمات کلیدی:
آیت الله العظمی خویی شخصیتی است که در شصت سال اخیر صدها مجتهد و فقیه از محضر او استفاده کرده و با تالیف ده ها جلد کتاب استدلالی به حوزه های علمیه خدمات فراوانی کرده است.
کلمات کلیدی:
چگونه خدا را شاد کنید؟
هر آینه شادی خداوند از توبه بنده خود بیشتر است تا شادی نازایی که بچّه می آورد وگم کرده ای که گمشده خود را می یابد و تشنه ای که به آب می رسد .
انسان دارای چنان استعدادی است که می تواند به مقام خلیفة الهی برسد. این مقام رهزنانی را که همواره به سوی اشیاء گران بها تمایل نشان می دهند، تحریک می کند تا دست به چپاول بزنند.
سارق انسان از یک سو شیطان در کمین نشسته است، تا حقیقت انسانی را به یغما ببرد و بر این کار خود قسم نیز یاد کرده است« قالَ فَبِعِزَّتِکَ لَأُغْوِیَنَّهُمْ أَجْمَعین؛ گفت: «به عزّتت سوگند، همه آنان را گمراه خواهم کرد.»(سوره ص/82) البته جالب توجه این است که انسان خود نیز به راهزنی او کمک می کند؛ آن هنگام که در غفلت و پیروی از کشش های نفس هوا خواه می شود، نه خدا خواه.
کلمات کلیدی:
هدف نهایی از زندگی در دنیا
از دیدگاه قرآن، هدف نهایی زندگی تقرب به خداوند است و هیچ هدفی متعالی تر از آن وجود ندارد؛ زیرا تقرب به خداوند رسیدن همه کمالات، زیبایی ها، لذت ها و سعادت ابدی است و این تقرب همراه با چشیدن طعم حیات طیبه و پایدار و فناناپذیر در جوار رحمت حق است .
هر کسی برای خودش در زندگی، هدفی دارد که آن را دنبال می کند و برای رسیدن به آن، تلاش می کند. این اهداف با توجه به نوع نگرش انسان ها به دنیا و زندگی و نیز جایگاه اجتماعی افراد، متفاوت است. انتخاب هدف به جهان بینی هر فرد بستگی دارد، اینکه در بین افراد جامعه، در انتخاب هدف اختلاف به چشم می خورد، معلول جهان بینی های مختلف و متفاوت است؛ زیرا جهان بینی ریشه اصلی انتخاب هدف زندگی است.
برخی افراد به خاطر سرگرم شدن به هدف های مادی و انس با ظواهر زندگی، هدفشان نیز فقط همین زندگی مادی و دنیوی است. رضایت به این زندگی دنیایی و موقت، سبب شده است که آن ها به طور جدی درباره هدف نهایی زندگی نیندیشند و در غفلت غوطه ور باشند.
کلمات کلیدی:
نسبت میان دین و اخلاق چیست؟ آیا دین برای اخلاقی زیستن انسانها لازم است؟ آیا میتوان بدون دین نیز اخلاقی زیست؟ چه نسبتی میان اخلاق و خدا وجود دارد؟ تمام این سوالات و سوالات مشابه دیگر در این زمینه تحت عنوان «دین و اخلاق» در کلام جدید مطرح میشوند.
به طور معمول وقتی از نسبت میان دو چیز سخن میگوییم نخست باید تصوری روشن و کافی از این مفاهیم کسب کرده و سپس نسبت میان آنها را روشن کنیم. در مقالات مربوط به «تعریف دین» به معانی و تعریف گوناگونی که از دین بیان شده است اشاره کردیم. در این مقالات قصد بازگشت به آن مباحث را نداریم. همانطور که در آن مقالات اشاره کردیم تنوع و تکثر تعاریف در این زمینه رسیدن به یک اجماع ابتدایی را مشکل میکند. در این بخش بدون اینکه به آن اختلافات اشاره کنیم تلاش میکنیم با بیان تعریفی اجمالی از دین به نسبت میان دین و اخلاق بپردازیم. دین مجموعهای از تعالیم و آموزههایی است که ـ چه در بخش نظر و چه در بخش عمل ـ با محوریت خداوند متعال در اختیار انسانها قرار گرفته است. این مجموعه به طور کلی در دو بخش احکام و آموزههای نظری و احکام و آموزههای عملی دسته بندی میشوند. حجیت همه این احکام و تعالیم استناد آنها به یک موجود برتر به نام خداوند است. به بیان دیگر، ارزش آموزههای دینی برای انسان دیندارد حکایتگری آنها از موجود برتر و متعالی (خداوند) است.
کلمات کلیدی:
از جمله مسائل مهم و اساسی که در مباحث فقهی مطرح بوده و همواره فقیهان نامدار شیعه صفحاتی از آثار ارزشمند خود را به آن اختصاص دادهاند، بحث بسیار مهم «ولایت فقیه» است.
کلمات کلیدی:
دین و اخلاق دو مقولهای هستند که برای نحوه زندگی فردی یا جمعی اهمیت بنیادی دارند. به همین دلیل در طول تاریخ رابطه تنگاتنگی باهم داشته و دارند. برای فلاسفه و متکلمین نیز این نسبت و نحوهی تعامل آنها موضوعی جذاب بشمار میآمده است. بحث درباره ارتباط دین و اخلاق، یکی از مباحث کلام جدید و فلسفه دین است.
کلمات کلیدی:
هشت دلیل بوی بد دهان
بوی بد دهان عبارت است از بوی ناخوشایندی که هنگام تنفس یا صحبت کردن شخص به مشام می رسد. این بو ممکن است به صورت گذرا یا مزمن وجود داشته باشد که در این صورت در زندگی شخصی و نیز روابط اجتماعی فرد باعث پریشانی خود و اطرافیانش می شود و در بسیاری از موارد می تواند منجر به کاهش اعتماد به نفس، افسردگی و منزوی شدن شخص مبتلا شود...
|
کلمات کلیدی:
ارزش وقت در قرآن
وقت نفیس ترین و گرانبهاترین چیزی است که انسان دارد زیرا وقت ظرف هر عملی و هر تلاشی و هر چیزی است که انسان به دست می آورد بنابراین ، وقت در واقع چه برای افراد و چه برای جامعه سرمایه ی حقیقی است .
![]() مهمترین چیز در زندگی انسان که از ارزش والایی برخوردار است، وقت میباشد؛ که در واقع شیرازه حیات ما را تشکیل میدهد. ارزش وقت از آن جا دانسته میشود که خداوند در قرآن کریم سورهیی را به نام العصر «وقت یا زمان» فرو فرستاده و در جاهای دیگری از قرآن، به برهههایی از زمان اشاراتی داشته است و در جای جای قرآن برای بیان اهمیت آن ، به آن قسم یاد کرده است . و در احادیث نیز داریم که رسولالله(صلی الله علیه وآله) فرمودند:
|
کلمات کلیدی:
درمان ضعف عملی در عبادات
شناخت عامل اصلی حرکت است. خمیر مایه ی عمل شناخت است. هسته ی مرکزی رفتار آگاهی است. از این رو در تقویت شناخت باید فکری کرد.
![]() بعضی افراد علی رغم اعتقاد به حقانیت دین اسلام و اعتقادات و دستورات آن، در عرصه عمل ضعیفند، یعنی با وجود اینکه دستورات اسلام را حق می دانند، در مرحله عمل گرفتار تنبلی و یا بی توجهی می شوند. اعتقادات بهشان انگیزه و حرکت نمی دهد. این گونه نیست که وقتی صدای اذان به گوش می رسد میل و رغبت کنند به نماز خواندن و یا وقتی در جمعی قرار گرفتند که گناه آلود بود، عزم راسخ کنند بر خروج از آن. راه حل این مشکل کجاست؟ چطور می توان انگیزه عمل را در این افراد به وجود آورد؟
|
کلمات کلیدی: